Leven bij de Bron

menu
sluiten

Vervolgstudie België

Graaf dieper in Gods woord in de Belgische Ardennen

De week wordt ingericht voor iedereen die de basiscursus Bijbelse Feesten: ‘Aan tafel met God’ heeft gevolgd. Bent u reeds vertrouwd met het Joodse denken dan kan u deze cursus volgen zonder de basiscurus.

Verloop van de cursus:

s’ Ochtends is er Bijbelstudie gericht op de praktijk van het christen zijn met name het gebod de naaste lief te hebben als jezelf. Vanuit het Jodendom gaan we kijken naar de praktische invulling van dit gebod. s’ Avonds zal er een studie gegeven worden waarbij we de diepere lagen van de Torah zullen onderzoeken. Dit geeft ons een bredere kijk op vertrouwde teksten en verhalen.
De cursisten verzorgen, zoals bij de basiscursus, samen de maaltijden. Deze keer zullen het niet specifiek Israëlische gerechten zijn maar maakt u meer kennis met de Vlaamse keuken. Na de middag is er tijd voor ontspanning. Na de avondstudie zijn er voor wie wil ontspannende activiteiten.

Prijs:

220 euro per persoon. In het programma is een uitstap naar La Roche gepland waarbij we lunchen in het stadje. Deze is niet bij de prijs inbegrepen. Ook niet inbegrepen is het lesmateriaal van 25 euro. Het totaalbedrag is dus 245 euro. Indien u als echtpaar komt kan u ervoor kiezen om één reader ipv twee te nemen. In dat geval is het totaalbedrag 465 euro.

Locatie:

We verblijven tijdens de cursusweek met een groep van 16 personen in de prachtige vakantiewoning ‘Le Virinal’ in Champs du Bois, tussen Ciney en Marche-en-Famenne.

Praktisch:

Aanvang van een cursus is telkens om 18 uur en vertrek om 10 uur

Bij het inschrijven kan u kiezen tussen `Leren bij de Bron I` (03-04-2020 tot 10-04-2020) en `Leren bij de Bron II` (10-07-2020 tot 17-07-2020). Beide cursussen zullen eigen onderwerpen/themas behandelen.

Cursisten aan het woord

'Vorig jaar hadden we de feesten gedaan met 9 mensen uit onze gemeente en nu waren wij samen met een groep van 10 uit Schiedam en nog twee anderen. Wij kwamen beide in dezelfde kamer en zelfde bed terecht. Het weer was prachtig en ondanks de wamte waren de kamers koel, mede door een heerlijk windje dat door de kamer woei. Samen koken, je opgeven wat je wilt koken of als corvee aan mee wilt werken. Dat gezamenlijke is wel zo gezellig. We leerde heerlijke vlaamse recepten te maken. Een van de mede cursisten was bakker en bakte voor ons de heerlijkste brood, taarten en koekjes. We hadden 11 studies te verwerken. Alle studies vond ik bijzonder leerzaam, maar de 3 tekens van Mozes waar het gaat over de propaganda machine toen en nu om de joden te vervolgen opent de ogen voor de tijd waarin wij leven. Ook de offers heeft mij veel inzicht gegeven. Daar worstelde ik al jaren mee en nu zit er een lijn in en kan ik het ook tot in deze tijd plaatsen. Elke ochtend ontbijt met daarna dagopening en een van de studies en een vragenuurtje eraan gekoppeld waarin we heerlijk onder de bomen in de schaduw van gedachten wisselden. Hoe goed is het dan ook dat broeders en zusters tesamen zijn. Eenmaal keek ik een film die een deel van het leven van orthodoxe en vrijzinnige joden liet zien ten tijd van de tweede wereldoorlog en erna. We wandelden in La Roche en sommigen gingen winkelen. Carla heeft een spel gemaakt over de feesten waarin wij in groepjes van vier speelden. We waren weer echt op herhaling en mochten de zaken die we niet wisten opzoeken in de reader. Elke avond buiten eten, hoe heerlijk is dat. Het was echt een stukje hemel op aarde. Dank aan Carla en Michael voor dit concept en de voorbereiding ook deze keer weer. '

Schrijf mij in voor de vervolstudie

Na aanmelding krijgt u een e-mail met daarin alle betalingsgegevens en details over de cursus

Bedankt

voor uw aanvraag

Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen spoedig contact met u op.
Schrijf nog een ander in!