Leven bij de Bron

menu
sluiten

Overige cursussen

Het evangelie, een Joods verhaal

Had u er graag bij geweest toen Jezus hier op aarde wandelde? Hoe zouden we Zijn woorden hebben verstaan toen Hij ze voor het eerst sprak? Als Joodse rabbi maakte Hij deel uit van de Joodse cultuur en gebruiken van Zijn tijd. Vele passages uit het evangelie zijn overbekend en hebben voor onze westerse oren niet veel connectie met het Israël van die tijd. Bent u benieuwd naar de rijkdom die we in de loop van de geschiedenis zijn kwijt geraakt? Wilt u de woorden van rabbi Jezus opnieuw gaan ontdekken? In de cursus ‘Het evangelie, een Joods verhaal’ willen we het evangelie in zijn oorspronkelijke context plaatsen. Dit geeft verrassende inzichten in de woorden van Jezus.

Inhoud van de cursus:

Tijdens deze week willen we het evangelie benaderen vanuit de oorspronkelijke Joodse context. Doordat de evangeliën zo bekend zijn valt het ons niet op dat heel wat gebeurtenissen in het leven van Jezus en Zijn uitspraken in een Joods kader moeten worden verstaan. Verder zal er hier en daar een uitstapje zijn. Ook bieden we gedurende de cursus de nodige ontspanning aan.

Prijs:

220 euro per persoon. In het programma is een uitstap naar La Roche gepland waarbij we lunchen in het stadje. Deze is niet bij de prijs inbegrepen. Ook niet inbegrepen is het lesmateriaal van 25 euro. Het totaalbedrag is dus 245 euro. Indien u als echtpaar komt kan u ervoor kiezen om één reader ipv twee te nemen. In dat geval is het totaalbedrag 465 euro.

Locatie:

We verblijven tijdens de cursusweek met een groep van 16 personen in de prachtige vakantiewoning ‘Le Virinal’ in Champs du Bois, tussen Ciney en Marche-en-Famenne.

Praktisch:

Aanvang van een cursus is telkens om 18 uur en vertrek om 10 uur

Schrijf mij in voor deze cursus

Na aanmelding krijgt u een e-mail met daarin alle betalingsgegevens en details over de cursus

Bedankt

voor uw aanvraag

We nemen spoedig contact met u op.
Schrijf nog een ander in!