Leven bij de Bron

menu
sluiten

Cursus Italië

Via Rome naar Jeruzalem

De oorsprong van het christelijk geloof ligt in het jodendom. Toch is er in de loop van de geschiedenis een enorme kloof ontstaan tussen de kerk en de synagoge. Na zovele eeuwen van vervolging met als triest hoogtepunt de moord op zes miljoen Joodse mannen, vrouwen en kinderen lijkt het alsof de afstand tussen beiden onoverbrugbaar is geworden. Dat zovele Joodse mensen de dood vonden in christelijk West-Europa moet ons tot nadenken stemmen. Waar liep het fout? Kunnen we nog terug? Zijn we bereid om de pijn van het Joodse volk te begrijpen? De profeet Jesaja roept de gelovigen op om het Joodse volk te troosten. Troost, troost mijn volk (Jes 40:1). De kerk heeft hierin een verantwoordelijkheid. Maak samen met ons een reis door de tijd in de cursus ‘Via Rome naar Jeruzalem’ en ontdek opnieuw de verbondenheid die de kerk zou moeten hebben met het Joodse volk.

Inhoud van de cursus:

Tijdens deze week willen we nadenken over onze verbondenheid met Israël. We zullen teruggaan in de geschiedenis van de kerk en van het Joodse volk en zo op zoek gaan naar de Joodse wortels van ons geloof. De dag van aankomst willen we ‘s avonds samen de shabbatsmaaltijd vieren. In Italië genieten we natuurlijk van de heerlijke italiaans keuken en kunnen we in een workshop zelf pasta leren maken.
Tijdens de cursus is het lekker warm in Italië en bieden we ook de nodige ontspanning aan. Is een duik in het zwembad voor sommigen toch iets te koud, dan is zonnen aan het zwembad een goed alternatief. Orciano di Pessaro is gelegen aan de Apenijnen en aan de Adriatische zee. Een bezoek aan beiden staat dan ook op het programma. Verder kan u kennis maken met pittoreske Italiaanse dorpjes in de omgeving.

Prijs:

Voor een tweepersoonskamer betaalt u 550,- euro pp. U beschikt tevens over een eigen douche met toilet.
Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag gevraagd van 65,- euro.
Lesmateriaal bestaande uit een reader is 15,- euro.
Prijzen zijn inclusief cursus, exclusief vervoer.
Bij aankomst worden er twee auto’s gehuurd, samen met de auto van Villa Fonti kunnen we hiermee uitstappen doen. De prijs inclusief benzine en tol voor drie auto’s voor een hele week bedraagt 98 euro pp. Indien u over een eigen wagen beschikt mag u het totaal te betalen bedrag verminderen met 98 euro pp.

Locatie:

We verblijven tijdens de cursusweek in:

‘Villa Fonti’
Via Villa Fonti 10
61038 Orciano di Pesaro
Le Marche, Italia

Schrijf mij in voor deze cursus

Na aanmelding krijgt u een e-mail met daarin alle betalingsgegevens en details over de cursus

Bedankt

voor uw aanvraag

We nemen spoedig contact met u op.
Schrijf nog een ander in!